Tubantia 19 oktober 2024

Alweer zo’n schitterend idee van de BBB! We gaan Amsterdam redden! En dan beginnen we met de naam. Want als we Amsterdam ondanks alle negativiteit die toch hangt rondom de naam Amsterdam tegen al het gezonde verstand in Amsterdam blijven noemen dan zal er rond dat vermaledijde Amsterdam tot in de lengte der dagen en misschien nog wel ietsje langer altijd die verschrikkelijke naam Amsterdam blijven rondzingen zodat dat achterlijke klote Amsterdam blijvend zal worden geassocieerd met dat fucking Amsterdam en dat moeten we niet meer willen in dit land. Denk ik. Dus dat gaan we als eerste veranderen. Amsterdam wordt West Tilligte.

Demonstreren in onze hoofdstad blijft nog steeds toegestaan maar dan alleen door demonstranten waarvan je denkt: ‘Die komen volgens mij uit Tilligte.’ Op gelijkwaardige kruisingen in de gehele stad hebben Joden altijd voorrang. Behalve als er een landbouwvoertuig in het spel is. Dan is het wie het eerst is , wie het eerst maalt. Mocht dit landbouwvoertuig echter bestuurd worden door een Palestijn dan mag dit landbouwvoertuig onmiddellijk van de weg worden geduwd. Doe dat echter niet in uw eentje.

Natuurlijk zal er in Amsterdam nog steeds drugs worden verkocht. Die halen we alleen niet meer uit Colombia. Die komt straks uit Tilligte. Ook zal er in het centrum van onze hoofdstad naar gas worden geboord. (Wel even opletten dat we niet in al bestaande leidingen boren!) En er komt een megawindmolen. 1 stuks. Voor de deur van het Anne Frank huis. Handig voor de Duitsers. Dat die zo meteen al vanuit Tilligte kunnen zien: ‘Hé! Daar zit ze!’

De jaarlijkse Gayparade gaan we veranderen in de Heteroptocht. We doen ook geen boten meer. Trekkers. Combines. Motormaaiers. Deelnemers aan de Heteroptocht mogen zich nog steeds verkleden maar dan alleen in de officiële outfit van het Folkloristische Boerendansgezelschap Ik Brek Oew Klomp. Uit Tilligte. Personeel in de horeca van onze hoofdstad spreekt straks verplicht Nederlands. Of iets dat lijkt op Nederlands. Zolang het maar geen Limburgs is. Er blijven grenzen.

Parkeren in Amsterdam wordt gratis. Voor trekkers, combines en motormaaiers. De Johan Cruijff Arena zal van naam veranderen in de Sint Simon en Judas Arena en wordt per direct het grootste Klootschietstadion van Europa. Ook gaan we kijken of we in dit stadion een Vogelopvang kunnen situeren. Doe dan wel het dak dicht.

Mensen met een huis aan de Grachtengordel zullen verplicht van woning moeten ruilen met mensen uit de Bijlmer. Lachen! (Wel even het Israëlische El Al op de hoogte brengen.)

In Theater Carré speelt de komende jaren alleen nog de Tilligter Boerenrevue hun alom bejubelde voorstelling Stront An De Knikker. De concertlocatie Afas Live zal onmiddellijk sluiten. Dat wordt een Lidl. En er komt een permanente schaapskudde. Op de Dam.

Natuurlijk zal West Tilligte spreekwoordelijk gastvrij blijven. Maar dan ook echt alleen maar spreekwoordelijk. Vluchtelingen blijven van harte welkom maar betalen wel gewoon net als alle anderen terroristenbelasting. En Marga Bult wordt burgemeester. Maar dan wel ergens anders.